4e ronde EKC Darts - 17 februari 2018

Let op:  je hoeft niet per se 'goed' te zijn in darten. In de poulefase (eerste ronde) hoef je (nog) niet uit te gooien via een 'dubbel'.
Zie ook regels onder deze flyer.

Toernooiopzet

Dit seizoen worden er zeven dartstoernooien georganiseerd. Of je nou wel of niet kunt darten, het is geen enkel probleem. Ook partners, broers/zussen en ouders van leden zijn welkom om deel te nemen. Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Iedereen (16+) is vrij om één of meerdere toernooien bij te wonen. De inleg per toernooi is € 5,- (incl. één consumptie) en er zijn mooie prijzen te winnen. Niet alleen per wedstrijddag zijn er prijzen te verdienen, in mei/juni 2018 zullen namelijk ook meerdere seizoensprijzen worden verdeeld. Hoe meer toernooien je aanwezig bent, hoe meer punten je kunt halen voor de algemene ranglijst.
 

Puntverdeling februari   Klassement per
23 december 
 
Positie Punten   Positie Naam Punten 
1. 25   1. Tim 53
2. 18   2. Rik 43
3. 15   3. Erwin 35
4. 12   4. Peter 25
5. 10   5. David 20
6. 8     Sander 20
7. 6   7. Martijn S. 17
8. 4     Ralph 17
9.-16. 2   9. Gerben 16
17.-.. 1   10. Marc 14

 

Toernooiregels (onder voorbehoud)

Iedere speler speelt één wedstrijd tegen de andere tegenstanders uit de poule. In de poulefase worden er twee legs gespeeld per wedstrijd. Wedstrijden eindigen dus 2-0, 0-2 of 1-1. Tijdens de poulefase mag je met elke benodigde score uitgooien (enkel, dubbel of ‘triple’).

Op basis van het aantal inschrijvingen worden er minimaal twee poules gecreëerd. De loting vindt altijd plaats in de week voorafgaand aan het toernooi en zal worden gecommuniceerd via de website van EKC 2000. De tien hoogst genoteerde spelers op de ranglijst hebben een geplaatste status bij de eerstvolgende wedstrijddag. Voor ieder toernooi kan de ranglijst anders zijn. De geplaatste spelers worden evenredig verdeeld over de poules waardoor zij zichzelf dus in een ‘gunstigere’ positie hebben gegooid.

Na de poulefase volgt de knock-out fase. Vanaf de knock-out fase geldt alleen nog ‘uitgooien via een dubbel’. De wedstrijden gaan in de knock-out fase over ‘best of 3 legs’ (8e en kwartfinale) en uiteindelijk over 'best of 5 legs' (halve finale en finale). Ook de verliezende kwartfinalisten spelen door voor plek 5 t/m 8 middels het 'best-of-3-principe'. Eerstgenoemde begint de eerste leg. In het geval van een beslissende leg wordt door vooraf te ‘bullen’ bepaald welke speler deze beslissende leg mag beginnen. Voorafgaand wordt vastgesteld hoeveel toernooispelers er met prijzen vandoor gaan.

Seizoensontknoping

In mei/juni 2018 zal de laatste dartswedstrijd georganiseerd worden. Voor deze editie worden de te behalen punten verdubbeld. Dit betekent dat de winnaar maar liefst 50 punten verdiend en iedere deelnemer dus minimaal 2 punten. Zorg dus dat je erbij bent! Voor vragen kun je altijd terecht bij één van de organisatoren of stel ze via Erwin.ekc2000@gmail.com.  Blijf de website in de gaten houden voor meer informatie, waaronder de loting t.b.v. de poule-indeling.