Darttoernooi - wedstrijddag 2 - 18 maart 2017

Let op:  je hoeft niet per se 'goed' te zijn in darten. In de poulefase (eerste ronde) hoef je (nog) niet uit te gooien via een 'dubbel'. Zie ook regels onder deze flyer.

Toernooiopzet

Een aantal keer per seizoen worden er dartstoernooien georganiseerd. Of je nou wel of niet kunt darten, het is geen enkel probleem. Ook partners, broers/zussen en ouders van leden zijn welkom om deel te nemen.

Iedereen is vrij om één of meerdere toernooien bij te wonen. De inleg per toernooi is € 5,-(incl. één consumptie) en er zijn mooie prijzen te winnen. Niet alleen per wedstrijddag zijn er prijzen te verdienen, in juni zullen namelijk ook enkele seizoensprijzen worden verdeeld. Hoe meer toernooien je aanwezig bent, hoe meer punten je kunt halen voor de algemene ranglijst.
 

Puntverdeling   Klassement  
Positie Punten   Positie Naam Pnt
1 25   1 David 25
2 18   2 Erwin 18
3 15   3 Simon 15
4 12   4 Peter 12
5 10   5 Martijn 10
6 8   6 Patrick 8
7 6   7 Bert 6
8 4   8 Alnie 4
9 2   9 Redmer 2
10 1   10 Overige 0


Toernooiregels
Op basis van het aantal inschrijvingen worden er minimaal twee poules gecreëerd. De loting vindt altijd plaats in de week voorafgaand aan het toernooi en zal worden gecommuniceerd via de website van EKC 2000. De acht hoogst genoteerde spelers op de ranglijst hebben een geplaatste status bij de eerstvolgende wedstrijddag. Voor ieder toernooi kan de ranglijst anders zijn. De geplaatste spelers worden evenredig verdeeld over de poules waardoor zij zichzelf dus in een ‘gunstigere’ positie hebben gegooid.

Iedere speler speelt één wedstrijd tegen de andere tegenstanders uit de poule. In de poulefase worden er twee legs gespeeld per wedstrijd. Wedstrijden eindigen dus 2-0, 0-2 of 1-1. Tijdens de poulefase mag je met elke benodigde score uitgooien (enkel, dubbel of ‘triple’). Door vooraf te ‘bullen’ wordt bepaald welke speler de eerste leg mag. 

Na de poulefase volgt de knock-out fase. Vanaf de knock-out fase geldt alleen nog ‘uitgooien via een dubbel’. De wedstrijden gaan in de knock-out fase over ‘best of 3 legs’ (8e en kwartfinale) en uiteindelijk over 'best of 5 legs' (halve finale en finale). Ook de verliezende kwartfinalisten spelen door voor plek 5 t/m 8 middels het 'best-of-3-principe'. Voorafgaand wordt vastgesteld hoeveel toernooispelers er met prijzen vandoor gaan.

Seizoensontknoping

Tegen het einde van het korfbalseizoen, in juni, zal de laatste dartswedstrijd georganiseerd worden. De exacte datum zal t.z.t. worden gecommuniceerd. Dit geldt overigens ook voor de data in april en mei. Voor vragen kunt u altijd terecht bij één van de organisatoren of stel ze via Erwin.ekc2000@gmail.com.  Blijf de website in de gaten houden voor meer informatie, waaronder de loting t.b.v. de poule-indeling.