6e ronde EKC Darts - 12 mei 2018

Let op:  je hoeft niet per se 'goed' te zijn in darten. In de poulefase (eerste ronde) hoef je (nog) niet uit te gooien via een 'dubbel'.
Zie ook regels onder deze flyer.

Toernooiopzet

Dit seizoen worden er zeven dartstoernooien georganiseerd. Of je nou wel of niet kunt darten, het is geen enkel probleem. Ook partners, broers/zussen en ouders van leden zijn welkom om deel te nemen. Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Iedereen (16+) is vrij om één of meerdere toernooien bij te wonen. De inleg per toernooi is € 5,- (incl. één consumptie) en er zijn mooie prijzen te winnen. Niet alleen per wedstrijddag zijn er prijzen te verdienen, in juni 2018 zullen namelijk ook meerdere seizoensprijzen worden verdeeld. Hoe meer toernooien je aanwezig bent, hoe meer punten je kunt halen voor de algemene ranglijst.

Puntverdeling   Algemeen Klassement  
Positie Punten   Positie Naam Pnt
1. 25   1. Tim 83
2. 18   2. Peter 75
3. 15   3. Erwin 65
4. 12   4. Rik 53
5. 10   5. Ralph 33
6. 8   6. Gerben 26
7. 6   7. Ger 24
8. 4   8. Sander 20
9. 3     Martijn S. 20
10.-16. 2     David 20
17.-.. 1        


Toernooiregels 

Iedere speler speelt één wedstrijd tegen de andere tegenstanders uit de poule. In de poulefase worden er twee legs gespeeld per wedstrijd. Wedstrijden eindigen dus 2-0, 0-2 of 1-1. Tijdens de poulefase mag je met elke benodigde score uitgooien (enkel, dubbel of ‘triple’).

Op basis van het aantal inschrijvingen worden er meerdere poules gecreëerd.
Bij meer dan 24 deelnemers: 5 of 6 poules.
Bij 16-24 deelnemers: 4 poules.
Bij 15 deelnemers: 3 poules.
Bij minder dan 15 deelnemers: 2 poules. 

De loting vindt altijd plaats in de week voorafgaand aan het toernooi en zal worden gecommuniceerd via de website van EKC 2000. De hoogst genoteerde spelers op de ranglijst (2 per poule) hebben een geplaatste status bij de eerstvolgende wedstrijddag. Voor ieder toernooi kan de ranglijst anders zijn. De geplaatste spelers worden evenredig verdeeld over de poules waardoor zij zichzelf dus in een ‘gunstigere’ positie hebben gegooid.

Na de poulefase volgt de knock-out fase. Bij minder dan 16 deelnemers worden de 8e finales overgeslagen en starten we de knock-out met de kwartfinales. Vanaf de knock-out fase geldt alleen nog ‘uitgooien via een dubbel’. De wedstrijden gaan in de knock-out fase over ‘best of 3 legs’ (8e en kwartfinale) en uiteindelijk over 'best of 5 legs' (halve finale en finale). Ook de verliezende kwartfinalisten spelen door voor plek 5 t/m 8 middels het 'best-of-3-principe'. Eerstgenoemde begint de eerste leg. In het geval van een beslissende leg wordt door vooraf te ‘bullen’ bepaald welke speler deze beslissende leg mag beginnen. De verliezers van de 8e finales spelen verder in een knock-out systeem voor plek 9 (3 punten) c.q. de Lucky Loser. De top 4 en de Lucky Loser van de dag gaan er met de prijzen vandoor.

Seizoensontknoping

In juni 2018 zal de laatste dartswedstrijd georganiseerd worden. Voor deze editie worden de te behalen punten verdubbeld. Dit betekent dat de winnaar maar liefst 50 punten verdiend en iedere deelnemer dus minimaal 2 punten. Zorg dus dat je erbij bent! Voor vragen kun je altijd terecht bij één van de organisatoren of stel ze via Erwin.ekc2000@gmail.com.  Blijf de website in de gaten houden voor meer informatie, waaronder de loting t.b.v. de poule-indeling.