Christiaan Schaafsma - Even voorstellen

Na een paar leuke gesprekken en een training was voor mij wel helder dat het leuk is om bij EKC2000 aan de slag te gaan.

Uiteraard werd me gevraagd om even iets over mezelf te schrijven. Tegelijk het moeilijkste wat er is vind ik.

Ik ga een poging doen.

Om gelijk maar ieders nieuwsgierigheid tegemoet te komen:

Ik ben Christiaan Schaafsma, ik woon in Groningen, zoon van een Friese vader en een Dordtse moeder maar wel geboren in Delfzijl. Mijn oma en vader woonden later in Assen dus ook met de provincie Drenthe is er een band. Ik kom uit een gezin met nog 2 zussen en een broertje en ben blije oom van 5 neefjes en nichtjes.

Ik ben 51 jaar, happy single (niet bewust overigens 😉 ) en ik werk al ruim 20 jaar op het Noorderpoort in Groningen als dagelijks beheerder van de afdeling informatiemanagement. Deze switch heb ik nog maar net een jaar geleden gemaakt, daarvoor werkte ik als frontofficemedewerker.

Qua korfbal was ik zelf niet de meest atletische maar wel een keiharde werker die zoveel mogelijk eruit wilde halen wat er in zat.
Mijn clubje Zunobri is mijn basis, daar heb ik zo’n beetje alle commissies doorlopen. Mijn mooiste tijd bij Zunobri was mijn tijd als jeugdcoordinator toen het heel goed ging met ons kleine clubje. In die tijd speelde ik nog tegen het toenmalige Barriere, jullie allen natuurlijk bekend.

Maar toch ben ik als speler ooit een aantal jaren overgestapt naar K.V. Sparta waar ik in het derde uitkwam. Ik kreeg daar Jose Berkenbosch als trainster, toch nog steeds 1 van de vooraanstaande namen in het Noorden, een inspirerende trainster.
Mooiste was natuurlijk nog als je mocht invallen voor iemand uit het 2e en mocht meetrainen onder mannen als Taco Poelstra en later Mike Vlietstra.
Helaas ben ik zwaar geblesseerd geraakt en ben zodoende me nog meer gaan storten op training geven.

Af en aan heb ik dat 15 jaar jeugd en 15 jaar senioren gedaan.
Ik hield zelf altijd al van reactiekorfbal. Het soort korfbal waarbij je er een passing-game van maakt maar ook gebruik maakt van je tegenstander.

Nu het dynamisch korfbal zijn intrede heeft gedaan, ben ik daar helemaal fan van. Wel een enorme omschakeling omdat ik een structuurdenker ben. Terwijl dynamisch korfbal veel meer een conceptuele manier van denken is. Toch heb ik het me eigen kunnen maken en hoop daar bij EKC2000 natuurlijk mee verder te kunnen. Mijn laatste klus was bij de Pein A1 en A2 waar ik een 2 tal prachtige jaren heb meegemaakt en een stel korfbalzonen en dochters erbij heb. De A1 speelde leuk dynamisch korfbal. Deze groep is nu allemaal senior dus mijn klus hield daar op.

Verder kun je me af en toe eens terugzien als KNKV scheidsrechter, dat zal ik hoofdzakelijk dus op zondag gaan doen. En natuurlijk doe ik nog wat dingen voor mijn clubje Zunobri.

Uiteraard hoop ik hier een mooie tijd te krijgen en helemaal mooi zou zijn als het korfbal ook nog goed is. Daar gaan we voor natuurlijk.

Christiaan Schaafsma