Meimaand Ledenwervingsmaand!

Vriendjestraining en clinics

De belangrijke meimaand komt eraan, met sportief gezien de ontknoping van diverse competities en waarin organisatorisch 'ledenwerving' zal staan. Afgelopen week hebben we al een goede start gemaakt middels enkele leuke activiteiten. Zo hebben we afgelopen dinsdag de Vriendjestraining gehouden bij de E- en F-teams. Alle spelers uit deze teams namen een vriendje of vriendinnetje mee, wat resulteerde in een heerlijk drukke bedoening! We hadden ineens twee keer zoveel kids op het veld lopen, iets waar we wel aan kunnen wennen als vereniging! Zowel onze spelers als hun vriendjes en vriendinnetjes waren zelf ook erg enthousiast. Kijk snel in fotogallerij voor foto's van deze Vriendjestraining.

Voorafgaand aan deze vriendjestraining vond de derde en laatste editie van de Bredeschool clinics plaats. Vanuit deze clinics was iemand zo enthousiast dat zij 's avonds meteen nogmaals een uur heeft getraind met de F'jes. Ook haar broertje was erg enthousiast en hopelijk zien we hem op 13 mei terug bij de Kangoeroeklup!   Woensdagmiddag heeft Elsemiek Volmer de eerste van een reeks clinics gegeven aan basisschool De Stroeten ter voorbereiding op het Schoolkorfbaltoernooi (15-18 mei). Goed bezig Elsemiek! Mogelijk vinden er nog meer clinics plaats; geef het even door aan de Ledenwervingcommissie (werving@ekc2000.nl), zodat we kunnen kijken hoe wij e.e.a. kunnen ondersteunen vanuit de vereniging. 

Koningsspelen Angelslo

Afgelopen vrijdagochtend waren op elke basisschool de Koningspelen 2017. EKC 2000 is door Drenthe College (Sport en Bewegen) benaderd een clinic te geven de basisscholen 't Twiespan en Angelslo. Met een groep fanatiekelingen uit de selectie, A's en B's hebben we in totaal ruim 300 kinderen aan het korfballen gekregen middels diverse onderdelen. Zo hebben we de kinderen kennis laten maken met een korfbal warming-up, gooien en vangen, schieten (afronden) en natuurlijk partijtje. Ook hiervan zijn foto's, kijk snel in de fotogallerij voor de foto's van de Koningsspelen 2017.

Meimaand Ledenwervingsmaand

In mei willen we met de gehele vereniging knallen op het gebied van ledenwerving. Iedereen kan hieraan bijdragen op zijn eigen manier. Benader kinderen, maar ook volwassenen, in jouw kenniskring of omgeving en daag ze uit eens te komen meedoen. In mei staat het Schoolkorfbaltoernooi natuurlijk centraal. Hierbij kun je bijvoorbeeld helpen als scheidsrechter, maar ook op diverse andere manier, waaronder kantinedienst, ledenwerving, promotie, etc. (Schoolkorfbal@ekc2000.nl of werving@ekc2000.nl).  Heb jij verder nog goede ideeën in het kader van de 'Meimaand Ledenwervingsmaand', houd deze dan vooral niet voor jezelf maar deel het idee met de ledenwervingcommissie. Samen knallen!