De kanjers van de F1

Daar sta je dan als coach aan de zijlijn van het kleine veld. Wat zeg ik, de zijlijn, ik hobbel gewoon dwars door het veld en geef aanwijzingen daar waar nodig.

Want oh jee, wat is dat korfbal een vreselijk ingewikkelde sport als je er net mee begint. Het moet allemaal veel sneller dan je kunt overzien, steeds schakelen tussen aanval en verdedigen en dus vrij lopen of juist volgen. Aan de kant zie je precies waar de bal is. Dat is het punt waar 8 F'jes op een paar vierkante meter bij elkaar staan.

Aandoenlijk, het enthousiasme van 'mijn' kanjers en de trots van hun ouders.

Wie er scoort en wie er een keer een foutje maakt, het is helemaal niet belangrijk om hier te vermelden. Alle kinderen hebben hun best gedaan. Hebben zich moe gerend en ze hebben zeer verdienstelijk gekorfbald.

Maar wie zijn de jongste spruiten van onze vereniging nu eigenlijk?

Sander die enorm geniet van zijn eigen doelpunten en korfbal gewoon om alles leuk vindt. Hij wil later vrachtwagenchauffeur worden. School vindt hij helemaal niet zijn hobby, maar blokfluit en spelletjes op de ipad zeker wel.

Pien merkt op dat het heel goed gaat met het gooien naar iedereen. Ze kan goed schieten in de korf en ze vindt het leuk om veel te rennen. Verder houdt Pien van tekenen en knutselen.

Fay vindt het schieten het allerleukste (en dat kan ze al van heel ver). Fay geeft aan dat ze scheidsrechter Simon een goede scheids vindt. Het was ook leuk om hem chocolaatjes te geven. Fay kan naast goed korfballen, goed skeeleren. Ze wil later in het ziekenhuis werken.

Anouk korbalt nog niet zo lang. Ze vindt het leuk als we snel gooien en scoren. Dat kunnen we al goed. Maar Anouk ziet ook wel dat we nog beter moeten leren af te vangen. Zwemmen doet ze graag en ze heeft op school veel vriendinnen. Ze weet nog niet wat ze later wil worden, maar heeeeel misschien wil ze op de spoedeisende hulp werken.

Nynke vindt korfbal vooral leuk omdat je zo veel kunt bewegen en dat je doelpunten kunt maken. In de wedstrijden kunnen we goed overgooien en vangen geeft ze aan.

Nynke houdt van sportief zijn en van fietsen.

Madelief is net begonnen dit seizoen. Zij vindt de wedstrijden het aller leukste om te doen. Vooral omdat je dan tegen een andere groep speelt en zo'n mooi shirt en brokje draagt. Naast korfbal zit ze op kinderkoor, houdt ze van lezen en piano spelen.

En dan hebben we gedurende dit seizoen nog twee nieuwe kinderen erbij gekregen. We hebben geprobeerd om het broertje van Anouk tot korfballer te bombarderen, maar dat

is tot nu toe niet gelukt. Wel kwam er een gezellige spring in t veld Amber. Ze geeft aan dat ze het leuk vindt om te schieten en dat ze op school al korfballes mocht geven. Verder houdt ze van verven en paardrijden. Ook weet ze wat ze later gaat worden, dierenarts en paardrijd juf.

En daar kwam dan het moment waar Sander al lang op heeft gewacht. Eindelijk een jongen erbij. Hij bracht hem zelf mee. Dus ook Jasper werd lid. Hij heeft, net als Amber, samen met zijn ouders een paar wedstrijden bekeken. Hij vond dat de kinderen al goed konden tegenhouden. Hij vindt het leuk om te proberen te scoren. Later gaat hij DJ worden bij de radio. Eerst wilde hij graag uitvinder worden.

Tja en dan zijn er opeens 8 kinderen in de F'jes. Omdat dat wel wat veel is, gaan er een aantal kinderen door naar  de E'tjes. Nynke, Sander en Jasper trainen en spelen in de zaal als E. Ik wens jullie heel erg veel succes en we gaan jullie echt missen. Want ook al zijn het best veel kinderen voor 1 team, het was wel altijd bere gezellig.

Ik ben blij en trots om deze mooie jonge korfballers te mogen trainen en coachen. Samen met Laura (waar ik ook heel blij mee ben) maken we er een mooi geheel van.

Dank ook aan alle assistent-coaches tijdens de wedstrijd. Ik had alleen Julian gevraagd, maar kreeg er veel meer .

Graag tot ziens bij een wedstrijd van dit mooie team in de zaal!

Elsemiek