De weerwolven van Wakkerdam*

27 oktober 2018

Het begon allemaal op een zonnige herfstdag in oktober. De burgers van het o zo gezellige dorpje Wakkerdam verzamelen zich bij de lokale sportvereniging. Het eerste team van de vereniging had de laatste veldwedstrijd op het programma staan. Alle burgers, waaronder de burgemeester Bram, van Wakkerdam was aanwezig. Onder luid gejuich wist de goed spelende thuisploeg de overwinning binnen te halen. De burgers van Wakkerdam gingen terug naar het dorpsplein na een mooie herfstdag. De avond viel en de stemming veranderde, er hing een grimmige sfeer. De burgers van Wakkerdam waren in een angstige stemming. Er liepen lugubere figuren rond in het drop.


Dit leidde tot veel paniek, de burgers rende al gillend over straat. Iedereen was in paniek! De burgemeester besloot om iedereen te verzamelen bij het dorpshuis. De rust was wedergekeerd, maar dat duurde niet lang. Een enge film zorgde ervoor dat de burgers wederom in paniek raakten. De weerwolven zagen een kans om burgers uit het drop te vermoorden. Na een hele lange nacht, die toch erg kort was, ontwaakte Wakkerdam langzaam. Er waren twee burgers vermist! Hoe kon dit gebeuren?!De burgers Yara en José waren opzoek gegaan naar de weerwolven, dit was met resultaat! José als ‘’ziener’’ kwam erachter dat Chris een weerwolf was. De nacht dat Yara en José er op uit trokken en zichzelf hadden buitengesloten zagen zij door het raam nog iemand wakker in het dorpshuis. Ze smeekten om weer naar binnen te mogen, maar Chris de weerwolf zag ze staan en liet ze niet binnen. Dit was de ultieme prooi voor weerwolf Chris. José zag het gebeuren met haar gave, als “ziener”. Na anderhalf uur vonden burger Laura en weerwolf Ilse eindelijk de 2 slachtoffers. Laura wou ze binnen halen, maar Ilse dacht daar anders over, maar om niet verdacht te lijken ging ze mee in het besluit van Burger Laura. Yara was er slecht aan toe en zal de nacht niet overleven, maar gelukkig wist de heks, Teijs, met zijn levenselixer haar te redden. De burgers keerden terug naar huis, maar wisten dat dit niet langer kon doorgaan er moest iemand eindigen op de brandstapel. De burgers verzamelen zich bij de brandstapel midden in het drop, de meeste stemmen gingen uit naar de heel erg verdachte burger Mats, maar voordat een unaniem besluit gemaakt kon worden viel de avond alweer. De lugubere figuren van de nacht kwamen wederom tevoorschijn. De burgers liepen met zijn allen samen om het dorp uit te komen. Met zijn allen staan we sterk dachten ze, maar toch vertrouwden ze elkaar niet. Ze waren bijna het drop uit, tot dat de totale paniek uitsloeg. De burgemeester besloot dat Yara onder het mes moest.

José als ziener zag dit aankomen, maar kon het ook niet stoppen. Het was haar lot of dat van haar vriendin. De burgers stemden massaal dat de onschuldige burger Yara schuldig was! Yara nam plaats onder de guillotine. Heel Wakkerdam was in rep en roer toen José vertelde dat ze echt onschuldig was, maar hoe kon zij dat weten? Weinig geloofde haar en wouden door met de executie. Tot de burgemeester achter burger José ging staan en zijn zwaarwegende stem uitbracht dat het niet doorging. Wederom kwam iedereen met de schrik vrij en overleefde het zware Halloween weekend.

B1 super bedankt! Het was echt een topweekend!

Bram                                     De burgermeester
Teijs                                      De Heks
Chris                                     Weerwolf
Mats                                     Burger
José                                      Ziener
Yara                                       Burger
Ilse                                        Weerwolf
Laura                                    Burger

Patrick, Merilyn                de Vertellers

Klik hier voor foto's.


* De Weerwolven van Wakkerdam is een oorspronkelijk Frans kaartspel voor 8 tot 20 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven. Het spel wordt geleid door een neutrale spelleider en verloopt in een opeenvolging van dagen en nachten: 's nachts eten de weerwolven een onschuldige burger op, overdag zoeken de inwoners van het dorp (samen met de weerwolven) wraak en wordt een van hen op de brandstapel gegooid. De burgers proberen alle weerwolven uit het dorp te vermoorden, omgekeerd willen de weerwolven alle burgers opeten.