EKC 2000 gaat voor rookvrij sportcomplex

In de bestuursvergadering van mei 2018 hebben we gesproken over een rookvrij sportcomplex Zwaneveld te Emmen.
We willen hiermee als bestuur aansluiten bij het initiatief van onze buren DZOH en zo onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om bij te dragen aan een rookvrije generatie.

Sporten en roken kan echt niet meer.

Op 1 juli a.s. stellen we een rookvrije zone in die het gehele sportcomplex omvat. Allen buiten de hekken, de openbare ruimte, mag er nog gerookt worden. Maar ook hier gaan we vragen om terughoudend tez ijn met het opsteken van een sigaret of sigaar.
Samen met het longfonds en de gemeente Emmen willen we kijken waar de mensen die toch de behoefte houden te roken, de mogelijkheid krijgen om een sigaret op te steken.
We willen voorkomen dat dit niet voor het hek bij de ingang gebeurd omdat je dan UMCG-achtige taferelen krijgt. (Patiënten met een zuurstoftank bij de entree van het ziekenhuis staan te roken en bezoekers door de rook van de sigaretten naar binnen gaan)

Op onze eerst volgende algemene ledenvergadering krijgen de leden van EKC 2000 de gelegenheid om hier met het bestuur over in discussie te gaan. We verwachten echter instemming van onze leden gezien de eerste reactie van zowel rokers als de niet rokers.

We kunnen dan ook meer vertellen over de uitkomsten van ons overleg met het Longfonds en de gemeente Emmen.

Harry Kouwenberg

Voorzitter