EKC'ers naar Dominicaanse Republiek

Aankomende zondag (20 december 2015) vertrekken Lisanne van Loon en Riejander Deen naar de Dominicaanse Republiek om de korfbalsport te promoten. Eind oktober is Atte van Haastrecht (mede-organisator Internationaal Korfbaltoernooi Stadskanaal ’74) benaderd om naar het Caribische gebied te komen. Hij mocht een team samen stellen waarvan zij deel uit mogen maken.
 

Het team van de Dominicaanse Republiek onder 23 jaar is kampioen geworden van Zuid-Amerika. Het Ministerie van Sport aldaar had daarom een flinke subsidie uitgereikt voor 2015 om een korfbalreis naar Nederland te maken.  Het was aanvankelijk de bedoeling dat het team zou meedoen aan het internationale toernooi in Stadskanaal. Vanwege problemen met de visa is dat helaas niet gelukt. Daarom is Atte van Haastrecht benaderd een team samen te stellen om naar de Dominicaanse Republiek te gaan.
 

In de Dominicaanse Republiek gaan de Nederlandse spelers trainingen verzorgen, wedstrijden spelen tegen de plaatselijke selectie teams <19 en <23, beachkorfballen en laten zien hoe wij in Nederland met de sport omgaan. Daarnaast gaat Riejander Deen mee als KNKV-scheidsrechter om de plaatselijke scheidsrechters te begeleiden en enkele wedstrijden te leiden.
 

20 december vertrekt de groep vanaf Schiphol naar New York om vervolgens door te reizen naar Santo Domingo. Daar zal 7 nachten worden verbleven in een hotel. Een vol programma, waarin ook tijd is vrijgemaakt voor het culturele en ontspannende gedeelte. De kerstdagen zullen worden doorgebracht in zwembroek tussen de palmbomen. Op 27 december wordt de terugreis ingezet vanaf Santo Domingo naar Atlanta (Verenigde Staten) en vervolgens Schiphol.
 

De reis is te volgen op de volgende facebookpagina: https://www.facebook.com/atte.vanhaastrecht.9?fref=ts

 

Het team bestaat uit de volgende personen:

Dames:

Lisanne van Loon (EKC 2000 Senioren 1)

Marieke Bongers (Nic./Alfa-college)

Marieke Siemensma (Ritola)

Aafke de Wal (Stadskanaal ’74)

Dianne Scholte (Stadskanaal ’74)

Sylke van Willigenburg (Stadskanaal ’74)
 

Heren:

Riejander Deen (EKC 2000/KNKV-scheidsrechter)

Sven Muller (Nic/Alfa-college / Duits international)

Sergi Pau Gabriel (Catalaans International)

Jesper van Haastrecht (Nic./Alfa-college)

Kevin van Haasterecht (Nic./Alfa-college)

Dylan Mezach (Stadskanaal  ’74)
 

Begeleiders:

Marjan en Atte van Haastrecht (Stadskanaal ’74)