Korfbalkamp 2016

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli was het rustig in de Rietlanden. Een oorverdovende stilte…

De reden: De jeugdteams van EKC 2000 waren op korfbalkamp!

 

Dit jaar werd er niet op het EKC terrein gekampeerd, maar verbleven we in Zwinderen op de camping naast het bosbad. De jeugdleden, en hun ouders, bleken echte waterproof bikkels. Op zaterdagochtend werden de tenten tijdens regen- en hagelbuien opgezet. Zaterdagmiddag gingen we los. Alle jeugdleden kregen uitleg dat er gedurende het hele weekend muntjes verdiend konden worden: met het winnen van een spel, met meehelpen, met van alles.

 

 

 

Daarna was het tijd voor een spelletje slagbal met heuse groene zeepbanen en zwembadjes. De middag werd afgesloten met lekker zwemmen in het bosbad. Na het eten hadden de E- en F-teams een speurtocht. De jongsten gingen na de speurtocht lekker broodjes bakken en marshmallows snoepen bij het kampvuur. Van de oudere jeugd werd gevraagd om een moord op te lossen in het bos. Na dit spel kon een ieder zich opwarmen bij het kampvuur. En daarna kwam de moeilijke keuze: bij het kampvuur blijven zitten? Of toch maar de kou in en de tent en slaapzak opzoeken? Of toch eerst muntjes tellen? Of afpakken ☺

 

 

Op zondagochtend waren de eerste die hards rond half zeven al weer bij het kampvuur te vinden. Het werd een zonnige zondag, met lekker veel sport en spel, en muntjes verdienen en natuurlijk weer zwemmen! Na een lekker soepje en een broodje was het al weer tijd om de tenten af te breken. Het was super gezellig! Bedankt allemaal!

                         

 

 

 

 

 

 

 

 

Wist je dat:

* De E’s de meeste muntjes hebben verdiend?

* Patrick heel vaak de zak met muntjes kwijt was?

* Jordi al heel vaak verkering heeft gehad?

* Iedereen een zonnetje was tijdens het weekend?

* Niemand geklaagd heeft over het weer?

* Mirre en Nathalie bij het kampvuur nog extra muntjes hebben verdiend?

 

Voor meer foto's klik hier.