Halloween

Het is alweer even geleden, maar de EKC jeugd heeft flink gegriezeld. Het spits voor Halloween werd afgebeten door onze oudste jeugd. Maar liefst 19 A en B spelers durfden het aan om een spannende tocht te gaan lopen. Nadat iedereen onder het genot van patat en een snack moed had verzameld, vertrokken we in de duisternis naar het centrum van Emmen. Hier gingen we naar de oude dierentuin waar we meegingen met Boo at the Zoo. Na een zenuwslopende  wachttijd, waarbij het leek alsof de AC verder moest met één hand minder (gelukkig is Yvonne de avond gewoon met 2 handen geëindigd), vertrokken onze dappere A’s. Zouden we hen allemaal terugzien?

Als tweede groep vertrok de B2. Liefst 3 begeleiders liepen met hen mee. Maar wie begeleidde nu eigenlijk wie? Wie gilden er het hardst onderweg? Tenslotte vertrok de B1 samen met hun trainers. Ook hier leek het er sterk op dat met name de trainers bescherming nodig hadden. Na een tocht waarbij we oog in oog kwamen te staan met heel wat griezels én waarbij we een oude bekende tegenkwamen, kwam iedereen heelhuids bij de uitgang aan. Het was een geslaagde avond. En Gijs, de B2 vond het leuk om hun oude trainer weer te zien.

 

Een week later waren de D’s en de E’s aan de beurt. De oudere jeugd had de smaak te pakken! Sara, Leonie, Lieke, Wouter, Lars, Yara, Bram, José, Mathijs, Jaco en Puck hadden zich allen vrijwillig gemeld om te assisteren als spook. Dank je wel toppers!! Nadat het schminken en verkleden achter de rug was, was het tijd om de spoken op hun plek te zetten en de jongere jeugd te ontvangen. Ook  hier een grote groep kinderen die het aandurfde om te komen, de één met wat meer bibbers dan de ander. De dapperste kinderen durfden het aan om ranja met ogen te nemen, voor de iets minder grote helden was er gelukkig ook gewone ranja. Maar wat zat er nou op die cakejes??? Spinnen???

Na het voorlezen van een verhaal over een maanfee, moesten de kinderen op stap om de naam van de maanfee te vinden. In groepjes liepen de kinderen door de wijk. Van vreemde figuren, zoals heksen, kregen ze letters. Spannend, maar toch ook wel erg leuk! En dan de heks bij EKC! Voelen in een bak met slijm…….? Jakkes!!!! Maar…het was de moeite waard. Iedereen wist aan het einde van de avond wat de naam van de maanfee was. Bij terugkomst was er voor iedereen een broodje knakworst. En toen… tijd om weer naar huis te gaan.

Tot 1 december allemaal!

Groetjes, de AC