Kennismaking met onze vrijwilligers - Elsemiek Volmer

Op dit moment heeft onze vereniging ca. 60 vrijwilligers. Wie zijn onze vrijwilligers en wat betekenen zij voor onze vereniging? De komende weken maken we kennis met diverse vrijwilligers (random gekozen) van EKC 2000. Deze week maken we kennis met Elsemiek Volmer, trainer/coach F1.
 

Wie ben je en wat doe je zoal?

Haha wie ben je, leuke binnenkomer😉. Komt ie: ik ben Elsemiek, nog nèt geen 40 (fieuw), trotse moeder van twee meiden, Annelijn en Madelief. Ik werk op het Hondsrug College en mag leerlingen helpen die, om wat voor reden dan ook, een extra steuntje in de rug nodig hebben. Een heel afwisselende en mooie baan. Eigenlijk is het op detacheringsbasis. Mijn werkgever is het OPDC, alwaar ik jaren op de Rebound/ Tussenvoorziening voor de klas heb gestaan. Verder zing ik in het allerleukste koor van Nederland, smartlappenkoor 'Heerlijk Leed' en probeer ik het dirigeren te leren. Eens in de maand mag ik een repetitie leiden. Geweldig🎶 Ook houd ik van toneel en regisseren. Zo nu en dan komt er een project langs, waar ik dan vol enthousiasme instap.

Heb je vroeger zelf ook gekorfbald (waar en wanneer?)

Ja, zeer zeker. Toen ik jonger was (tot ongeveer 21), was het mijn lust en mijn leven. Ik speelde, gaf training, schreef voor clubbladen, deed mee in organisatie van toernooien en andere feestjes in de vereniging, stond vol overgave achter de bar in het clubhuis (ook als het in de winter ijsbaan was) en was hele zaterdagen op het veld te vinden. Zelfs zo erg dat ik, wanneer we een weekend weg gingen met bv familie, het liefste thuis bleef en oprecht met frisse tegenzin en na lichte dwang mee ging.

Waar? Bij Roda'70 in Delfzijl tot ik een jaar of 16 was, bij Vakgericht in Enschede, bij Rapiditas in Leeuwarden en bij EKC 2000 uiteindelijk 😉.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Ik houd ervan om tussen de mensen te zijn en mijn steentje bij te dragen aan een mooie vereniging.

Je bent al enkele jaren trainer/coach van de jongste jeugd (E/F) van EKC 2000. Wat is er zo leuk aan het trainen en coachen van deze leeftijdsgroep?

Dat is een gewetensvraag....eigenlijk ben ik niet zo geschikt voor de allerkleinsten. Vanaf een jaar of 12 is meer mijn ding. Toen Annelijn ging korfballen zochten ze een trainer voor de F'jes en nu Madelief korfbalt, zit ik er nog steeds, haha. Het is prachtig om met de jongste jeugd te trainen. Ze zijn zo lekker enthousiast, gezellig en eerlijk. Ik vind ook altijd dat ik het leukste team van de vereniging training mag geven, dat kunnen E'tjes zijn, F'jes, maar ook gerust A's. Nu dus de F1. Een prachtig groepje meiden met heel veel korfbaltalent en nog belangrijker, schitterende mooie minimensjes. De toekomst van EKC 2000 en daar mag ik een poosje mee aan de slag. Wat wil een mens nog meer❤

Welke boodschap wil jij de vereniging meegeven?

Samen!!! Met elkaar maken we EKC 2000. We hebben iedereen even hard nodig! Ik wens voor onze club dat we nog meer selectiespelers als trainers kunnen krijgen voor de jeugd. Daarmee krijg je een beleving en verbintenis binnen de vereniging. Ik merk het bij de F'jes. Laura (1e) gaf samen met mij training en nu doet Björn (A1) dat. Kinderen worden gemotiveerd om tegen zo'n topper te spelen. Bij een wedstrijd kijken van je trainer is ook erg leuk (en leerzaam). Dat hebben we volgens mij nodig. En verder, laat iedereen vooral doen waar hij/zij goed in is en laten we elkaar waarderen. 

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik de TC een groot compliment te maken voor de fantastisch georganiseerde EKC-dag. Ik heb alleen maar heel blije gezichten gezien en alles liep op rolletjes. En natuurlijk ook nog even om te vertellen dat ik blij ben dat Björn als trainer bij de F'jes is gekomen. Een natuurtalent en voor de vereniging wens ik dat hij nog lang lid zal blijven👍 Oh ja, en natuurlijk mijn wens om met een groepje recreanten zo nu en dan een balletje te spelen. Want als ik zo eens naar de hoge korf kijk, vraag ik me oprecht af of ik de bal daar nog in zou krijgen. Toch goed dat ik bij de F'jes de training verzorg😉


Lijkt het jou ook leuk om je (extra) in te zetten voor EKC 2000 en ons vrijwilligersgilde te versterken, stuur dan eens vrijblijvend een mailtje naar vrijwilligers@ekc2000.nl.