Kennismaking met onze vrijwilligers - Mike Zuurman

Op dit moment heeft onze vereniging ca. 60 vrijwilligers. Wie zijn onze vrijwilligers en wat betekenen zij voor onze vereniging? De komende weken maken we kennis met diverse vrijwilligers (random gekozen) van EKC 2000. Deze week maken we kennis met Mike Zuurman,  voorzitter technische commissie (TC).
 

Wie ben je en wat doe je zoal?

Ik ben Mike Zuurman, 42, en ik kom oorspronkelijk uit de provincie Groningen. Geboren in Veendam, maar in Vlagtwedde en Winschoten opgegroeid. Medische Biologie gaan studeren in Groningen, waar ik in totaal zo'n 14 jaar heb gewoond. Na mijn studie promotieonderzoek gedaan en daarna nog een aantal jaren als onderzoeker gewerkt in het UMCG. Toen een andere baan gekozen binnen farma. Tegenwoordig geef ik leiding aan een deel van het medisch team van een groot farmaceutisch bedrijf in Arnhem, actief binnen de oncologie. Daar werk ik alweer zo'n 10 jaar. We wonen sinds 2011 in Emmen, na een uitstapje van 3 jaar in Elst.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Ik wilde graag meer betrokken zijn bij de club, en had denk ik mijn mond wel vooraan langs de lijn... Die combinatie deed me ja zeggen toen ik werd gevraagd om bij de TC te komen. Een vereniging doe je vooral samen, en dat spreekt me aan.  

Waarom past de rol als voorzitter (TC) jou goed?

Nou, dat kun je beter de anderen vragen haha. Ik denk wat me name handig is de ervaring die ik heb met het aansturen van bijeenkomsten in mijn eigen werk, en de professionalisering die dat misschien wat meebrengt. Ik heb geen korfbalachtergrond (hoewel ik een zus had die vroeger wel korfbalde), maar ik denk dat je dit in mijn rol ook niet per se nodig hebt. Overigens, ik ben wel aan het bijleren, dus wie weet ga ik me ooit nog eens met trainingen bemoeien. . . :) 

Wat doet de TC zoal voor een/onze vereniging?

De TC heeft een veelzijdig karakter waarbij verschillende zaken op de agenda staan. Zo worden de competities en team- en spelerindeling gecoördineerd door coordinatoren die zitting hebben in de TC. Die nemen ieder een deel van de teams in hun portfolio. De ledenadministratie valt ook onder de TC, evenals het scheidsrechterbeleid, en de wedstrijdcoördinatie. We houden ook trainersbijeenkomsten, en andere bijeenkomsten zoals de EKC dag. Zo maar een paar zaken die onder de TC vallen. Daarnaast staan we in nauw contact met het bestuur via het bestuurslid Technische Zaken die eveneens een zetel heeft in de TC. 

Welke boodschap wil jij de vereniging meegeven?

"Denk je dat het beter kan? Meldt je dan!" Zoals gezegd, een vereniging valt of staat bij vrijwilligers. We hebben reeds zeer toegewijde en kundige mensen, maar kunnen er echt nog meer gebruiken! We lopen nog te vaak tegen een tekort aan handen aan, en houden soms letterlijk door passen en meten de boel draaiende. Hierdoor komt het vaak op dezelfde personen neer, waardoor de druk bij hen hoog is. Verstand van korfbal of niet, we kunnen op veel terreinen mensen gebruiken. Ouders, vrienden, familie en spelers, schroom niet om mee te helpen. Want alleen samen kunnen we verder bouwen aan een mooie club waar iedereen met plezier korfbalt!

 

Lijkt het jou ook leuk om je (extra) in te zetten voor EKC 2000 en ons vrijwilligersgilde te versterken, stuur dan eens vrijblijvend een mailtje naar vrijwilligers@ekc2000.nl.