Kennismaking met onze vrijwilligers - Riejander Deen

Op dit moment heeft onze vereniging ca. 60 vrijwilligers. Wie zijn onze vrijwilligers en wat betekenen zij voor onze vereniging? De komende weken maken we kennis met diverse vrijwilligers (random gekozen) van EKC 2000. Deze week maken we kennis met Riejander Deen,  bestuurslid en bondsscheidsrechter.

Morgen, zaterdag 8 april om 16u30, zal Riejander actief zijn als assistent-scheidsrechter bij de juniorenfinale in Ziggo Dome. In de kantine is gelegenheid deze wedstrijd én de Leaguefinale met z'n allen te bekijken. Wij wensen Riejander veel succes morgen!
 

Wie ben je en wat doe je zoal?

Mijn naam is Riejander Deen. Sinds 2006 ben ik bij de vereniging. Ik ben begonnen als speler in de D-jeugd. Sinds 2015 actief als KNKV-scheidsrechter. Inmiddels voor het derde seizoen actief in de Technische Commissie en scheidsrechter aanwijzing en sinds oktober als bestuurslid Technisch zaken. 

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Een korfbalvereniging is zoveel meer dan alleen het spelen van wedstrijden. De vereniging bestaat naast korfballen uit veel commissies die samen het korfballen (zo leuk) mogelijk maken. Als verenigingslid ben ik een lid net als een ieder en samen zijn wij de vereniging. Samen bouw ik graag aan korfbalvereniging EKC 2000.

Je hebt in de jeugd zelf ook gekorfbald. Welk niveau fluit je inmiddels en wat is er zo leuk aan de rol van scheidsrechter?

Ik heb in de jeugd gespeeld in zowel breedte- als wedstrijdkorfbal. Na mijn juniorentijd heb ik bewust gekozen om verder te gaan als scheidsrechter. Ik heb veel plezier om actief met spelers om te gaan als scheidsrechter, niet alleen om de regels te handhaven maar ook om spelers te begeleiden en het uiterste uit de wedstrijd te halen. De rol van de scheidsrechter is zoveel meer dan alleen het handhaven van de regels.

Inmiddels ben ik zowel scheidsrechter als assistent-scheidsrechter. Ik acteer als assistent-scheidsrechter bij Peter de Boer (lid K.V. Drachten) in de Overgangsklasse en Reserve Korfbal League. Daarnaast fluit ik mijn eigen wedstrijden als scheidsrechter in de 1e klasse en Reserve Overgangsklasse.

Aanstaande zaterdag assisteer je bij de landelijke juniorenfinale in Ziggo Dome. Een geweldige prestatie; in de kantine gaan we met z'n allen kijken! Hoe staat het met de spanning?

De Junioren Finale in het Ziggo Dome is een geweldig evenement om naar uit te kijken. De zenuwen zijn prima onder controle! Een goede voorbereiding is het halve werk.

Heel veel succes bij deze wedstrijd! Tot slot, welke boodschap wil jij de vereniging meegeven?

Dank je! Ieder lid is er één! Samen zijn we de vrijwilligers en samen zijn we de vereniging!


Lijkt het jou ook leuk om je (extra) in te zetten voor EKC 2000 en ons vrijwilligersgilde te versterken, stuur dan eens vrijblijvend een mailtje naar vrijwilligers@ekc2000.nl.