Kennismaking met onze vrijwilligers - Simon Guichelaar

Op dit moment heeft onze vereniging ca. 60 vrijwilligers. Wie zijn onze vrijwilligers en wat betekenen zij voor onze vereniging? De komende weken maken we kennis met diverse vrijwilligers (random gekozen) van EKC 2000. Deze week maken we kennis met Simon Guichelaar,  speler A1, trainer/coach C1 én jeugdscheidsrechter.
 

Wie ben je en wat doe je zoal?

Ik ben Simon Guichelaar en doe de PABO in Emmen. Ik sta 2 dagen in de week voor de klas en de andere dagen ben ik op school. Daarnaast sta ik 2 avonden in de week op het korfbalveld en ben ik op zaterdag vaak de hele dag bij EKC 2000 te vinden.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Ik ben begonnen als trainer/coach. Dit omdat ik het leuk vind om "les te geven" en kinderen wat bij te brengen, iets wat ik mooi met korfbal kon combineren.

Wat vind je het leukst om te doen: speler, trainer/coach of scheidsrechter (en waarom)?

Een moeilijke vraag, ik geniet van alles. Het spelletje korfbal vind ik persoonlijk erg mooi, of ik nu in het veld sta als speler of scheidsrechter, of aan de kant om te coachen maakt me niet uit. Als ik dan toch moet kiezen, zou ik toch gaan voor het training geven/coachen. Waarom? Zien dat de kinderen groeien en beter worden in hun spel, daarnaast zien dat ze er veel plezier aan beleven.

Als speler én als trainer/coach ben je in de zaal kampioen geworden! Wat belooft dit voor het (resterende) veldseizoen?

Het zaalseizoen was spannend, met de A1 nipt kampioen geworden en de C1 wat ruimer. Ik denk dat het voor het veldseizoen veel belooft, met de A1 staan we 1e en met de C1 gaan we er weer vol voor! Ik hoop weer op 2x een 1e plek! Kom vooral een keer kijken!

Welke boodschap wil jij de vereniging meegeven?

Alle vrijwilligers staan er voor hun plezier en doen het omdat ze het leuk vinden, iedereen maakt soms een foutje, maar de bedoeling is altijd goed! 


Lijkt het jou ook leuk om je (extra) in te zetten voor EKC 2000 en ons vrijwilligersgilde te versterken, stuur dan eens vrijblijvend een mailtje naar vrijwilligers@ekc2000.nl.