Korfbal Finale met EKC 2000

Zaterdag 7 april is EKC 2000 met een bus vol leden, ouders en aanhang vertrokken naar Ziggo Dome in Amsterdam voor de Korfbal Finale 2018. Om half tien 's morgens vertrok de bus richting Amsterdam. Na een rit van 2 uur werd er kort genoten van de zon op het voorplein van de Ziggo Dome.

De aanwezige spelers en coaches van de D1 werden ondertussen verwacht op medal-plaza. Daar werden zij in de zon gehuldigd voor hun kampioenschap van het afgelopen zaalseizoen. Dit in aanwezigheid van verschillende Nederlandse internationaals.

Ondertussen had de rest van de groep zijn plaats gezocht in het Ziggo Dome. De eerste wedstrijd was tussen Dalto A1 en Fortuna A1. Na een spannend slot wist Fortuna A1 na verlenging het landskampioenschap voor de junioren te pakken.

De Korfbal League Finale werd gespeeld door Fortuna en TOP. Een sterke start van TOP zorgde voor een relatief eenvoudige overwinning voor de ploeg uit Sassenheim. De eindstand van 24 tegen 20 was dan in de ogen van EKC 2000 meer dan terecht!

Tijdens de heenreis is door alle deelnemers de uitslag voorspeld, inclusief eerste en laatste doelpuntenmaker. Helaas had niemand de uitslag goed voorspeld. Nienke Kremer en Mats Root zaten het dichtste bij. Maar Nienke had de maker van het laatste doelpunt goed en ging er vandoor met de prijs!

De terugreis werd voorzien van een tussenstop bij de Mac Donalds en de KFC in Lelystad. Rond negen uur arriveerde de bus bij EKC 2000.

Een geslaagde trip! Met veel blije korfballers!

Meer foto's