Martijn naar Amerika!

Binnenkort vertrekt Martijn Posthuma voor zijn stage naar de Verenigde Staten. Martijn volgt de opleiding Informatica met als afstudeerrichting Software Engineer. Bij EKC 2000 heeft Martijn jaren in de selectie gespeeld en heeft hij samen met Cas van Dinter, ex-lid van EKC 2000 die ook meegaat naar de VS, onze website gebouwd. Martijn vertrekt begin februari 2018 en zal medio maart 2019 weer terugkeren naar Nederland. Vanavond zal onder meer de selectie van EKC 2000 uitzwaaien middels een feestje in de kantine. 

   

Waar ga je precies heen en bij welke organisatie ga je stagelopen?
Voor mijn afstudeerstage ga ik naar San Mateo. San Mateo is een stad gelegen in de hightech enclave van Silicon Valley in de San Francisco Bay Area. Het bedrijf heet Zippia. Zippia heeft als doel om werk voor mensen te vinden en maakt hierbij gebruik van ‘Artificial Intelligence’ en ‘Machine Learning’.

Heb je een concrete opdracht en zo ja, hoe luidt deze?
Mijn opdracht is om binnen Zippia het huidige Framework te vervangen met een nieuw Framework van deze tijd, zodat de prestaties en gebruiks-vriendelijkheid van het platform verbeterd worden.

Waarom naar de VS?
Silicon Valley is het centrum van technologie en heeft veel voor mij te bieden in de toekomst. Ik kijk er zeer naar uit en kan niet wachten om in februari het vliegtuig in te stappen en mijn afstudeerstage in Amerika te starten.

Blijf je op afstand actief voor EKC 2000?
Ook in Amerika blijf ik nog actief voor EKC 2000. Ik ben namelijk op dit moment bezig met een project voor de vereniging genaamd Live score EKC 2000. Dit is een website waarmee een wedstrijd op afstand gevuld kan worden. Deze website kan later dit jaar in gebruik worden genomen.

EKC 2000 wenst Martijn een succesvolle en vooral plezierige tijd in de VS!