Mean Girls wint Boemerang PinksterPriktoernooi 2016

Afgelopen zaterdag werd het jaarlijkse Boemerang PinksterPriktoernooit georganiseerd door sv Het Derde Vak. 25 duo’s streden om de prestigieuze titel, die na een zinderende finale ging naar Mean Girls. Het duo bestaande uit Erwin Kort en Reynard Domacassee was in de epische eindstrijd te sterk voor Team Net Nixx dat bestond uit Ralph van Straten en Gerben Koens. De winnaar van vorig jaar, Toffe Peertjes (Elise van Loon & Maaike Smits), keerde dit jaar terug als de Toffe Peertjes 2.0. Het resulteerde in een knappe derde plek.

Deze editie van het toernooi gaat waarschijnlijk de boeken in als de koudste ooit, maar dat maakte het toernooi niet tot een minder groot succes. Om 14.00 uur begonnen de eerste wedstrijden in de poulefase, in de vier poules werd een keer tegen elkaar gespeeld waarna de tweede fase begon. De nummer 1 en 2 van elke poule stootten door naar de kwartfinale, terwijl de overige teams streden om de plekken 25 t/m 9. Naast de strijd om de titel werd er dit jaar ook gestreden om de originaliteitsprijs. Duo’s met de meest originele outfits maakten kan op deze prijs.

Terwijl het toernooi toewerkte naar de finale voorzag de sv alle deelnemers van broodjes hamburger en braadworst om zo de teams in absolute topvorm te behouden. De ploeg van Honger & Dorst ging hier serieus mee om en nam het zekere voor het onzekere. Het team was als eerste uitgespeeld en eindigde op de vijfentwintigste plaats waarna honger en dorst kon worden gestild.

Naarmate het toernooi dichter bij de finale kwam nam de spanning logischerwijs toe. Na twee halve finales werd duidelijk wie er om de titel zouden gaan strijden. In de eerste halve finale nam Team Net Nixx het op tegen de Toffe Peertes 2.0. De titelverdedigers gingen onderuit waardoor het toernooi een nieuwe winnaar zou krijgen. De tweede halve finale ging tussen Manouk & Saskia en Mean Girls. Mean Girls trok aan het langste eind waardoor de finale bekend was. De verliezende team speelden echter eerst nog om de laatste trede op het erepodium. Het brons ging naar de Toffe Peertjes 2.0 dat daarmee voor de tweede maal op rij op het podium stond.

De ontknoping van het toernooi was buitengewoon spannend; Mean Girls kwam op een achterstand, maar toonde veerkracht en boog de achterstand om in een voorsprong. Team Net Nixx kon bijblijven maar slaagde er niet meer in om Mean Girls voorbij te streven. Na tien minuten stond er een 23-26 eindstand op het scorebord waardoor Mean Girls te titel opeiste.

Voordat de organisatie overging tot het uitreiken van de ereplaatsen werd de winnaar van de originaliteitsprijs bekend gemaakt. Die prijs was prooi voor de Super Sayans (Jeroen & Martijn Lamberts), de organisatie was van mening dat zij de prijs het meest verdienden. Vervolgens werd de top-3 van het toernooi gehuldigd waarmee het Boemerang PinksterPriktoernooi tot een einde kwam. Maar ook volgend jaar zal er op de zaterdag van het pinksterweekend het Boemerang PinksterPriktoernooi worden georganiseerd!