NIEUWE A2 (seizoen 2016-2017)

….en update Junioren A’s selectie 2016-2017

In de aanloop naar het nieuwe seizoen is de luxe situatie ontstaan dat we met 3 teams aan de start van de competitie kunnen verschijnen. Het mooie daarvan is dat je kunt ‘doorselecteren’ en dus op basis van kwaliteit, motivatie en kunde de A1 kunt samenstellen. Daartegenover staat dat er altijd teleurstelling zal zijn bij de afvallers, maar dat is onderdeel van het element wedstrijdkorfbal.

Maar hoe is dit nu eigenlijk gegaan en wie waren er bij betrokken.

Vanaf april 2016 is de Technische Commissie druk geweest met de inventarisatie van de groep; wie wil naar de Senioren, wie gaat studeren, wat zijn je doelstellingen…. Van daaruit zijn in het trainersoverleg de nodige kandidaat-trainers gevraagd om de 3 teams te gaan begeleiden. Deze personen zouden dan ook gelijk de selectietrainingen moeten begeleiden in de maand juni.

Naast Erik Post zijn de korfbalvaders Bart Root, Doede Schregardus en Ton van Loon naar voren geschoven om in samenspraak met de TC de selecties te verzorgen.

Omdat de A1 ook samen met de hoofdmacht gaat trainen is Gerben Koens als hoofdtrainer ook betrokken bij deze selectie en zijn er na de diverse trainingen, vergaderingen en WhatsApp berichten besluiten genomen. Op dit moment zijn alle posities bekend, behalve de 4 dames voor de A1. Hier zijn nog 5 dames voor in de strijd en de beslissing zal in augustus op het Ritola toernooi worden genomen (Spannend!!!).

De  ‘afvaller’ zal echter in een warm bad komen binnen de A2, want we zijn al druk bezig om de A2 klaar te krijgen voor het volgend seizoen. Met een mix van geroutineerde dames en jonge honden (heren) gaan we voor wedstrijdkorfbal in een breedtekorfbal-poule. Met een indeling in de 3e klasse speelt de A2 dan ook ‘slechts’ één klasse onder de A1.

Team A2:

Diede Gras                                      Hugo Okken

Nathalie ten Broeke                          Kaj Dokter         

Rosalie Mulder                                 Elroy Pol

Thirza Venema                                 Koen van Loon

‘5e Dame’

Vrijdag 1 juli hebben we het seizoen afgesloten met een laatste training ter voorbereiding voor het nieuwe seizoen. De motivatie is groot en we gaan het alle tegenstanders (allemaal A1 teams) het flink moeilijk maken en voorzichtig denken aan het meedoen voor het kampioenschap!

Fijne vakantie en tot volgend seizoen.