Nieuwe gezichten in selectie EKC 2000

De selectie van EKC 2000 kent voor komend seizoen enkele nieuwe gezichten. Een frisse wind in de seniorengroep.

Eerder dit jaar heeft het bestuur van EKC 2000 de hoofdcoach al aangesteld voor komend seizoen: Atte van Haastrecht. Hij start na 3 succesvolle jaren bij Nic.Alfa-college aan het avontuur bij EKC 2000. Daarnaast is hij al vele jaren voorzitter van Stadskanaal 74, organisator van het Internationale Korfbaltoernooi en actief voor het KNKV als trainers opleider en trainer van jeugdselecties. Atte van Haastrecht wordt komend seizoen geassisteerd door Willem Schuttrups. Hij neemt de coaching op zich voor senioren 2 en zal daarnaast Atte assisteren tijdens de trainingen van de selectie. Willem is al enkele jaren betrokken bij EKC 2000 als ouder en jeugdtrainer.

Daarnaast komen van Avo Assen twee dames terug naar EKC 2000. Sanne Schuttrups en Lisanne van Loon keren na 1 jaar afwezigheid terug bij EKC 2000. Beide dames hebben de jeugdopleiding van EKC 2000 doorlopen. Lisanne van Loon heeft het afgelopen jaar gespeeld in de selectie van Avo op Overgangsklasse niveau en Sanne Schuttrups in de A-junioren. Al enkele maanden op het trainingsveld van EKC 2000 is Tjarda van der Werf te vinden. Na 2 jaar keert zij terug in de selectie van EKC 2000. Ze heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt bij Nic.Alfa-College op hoofdklasse niveau.

Na een korte pauze keert Alnie Deen terug op het trainingsveld bij EKC 2000. De ex-jeugdspeler van Dos 46 keert na een korte periode van rust definitief terug in de selectie. Vanuit de jeugd maken Romy Pruim en Reynard Domacassee de overstap naar de selectie. Het afgelopen jaar zijn zij samen met de A1 gepromoveerd naar de 1e klasse. Een succesvol seizoen dat wordt bekroond met een promotie naar de selectie. Tevens start Jaike Heitink voor het eerst het seizoen bij EKC 2000. Afgelopen seizoen heeft zij tussentijds de overstap gemaakt van SKF (Veenendaal) naar EKC 2000.Bij SKF heeft ze enkele jaren op hoofdklasseniveau gespeeld. Inmiddels heeft zij al flink wat wedstrijden gespeeld in de selectie van EKC 2000.

Het bestuur en de technische commissie zijn zeer blij met de (terug)komst van vele spelers en de aanstelling van de coaches.