Ninja Korfballers wint Boemerang PinksterPriktoernooi 2017

Zaterdag 3 juni werd het jaarlijkse Boemerang PinksterPriktoernooi gespeeld. Met 34 deelnemende koppels werd het deelnemersrecord verbroken en werden de Ninja Korballers, bestaande uit Erwin Kort en Ralph van Straten uiteindelijk kampioen. Ondanks enkele regenbuien aan het einde van het toernooi, sprak de organisatie van een zeer geslaagde editie.

Het toernooi begon dit jaar met de loting voor de poulefase. Deze werd uitgevoerd door Hendrik Boelman, al jaren trouwe sponsor van het PinksterPriktoernooi met zijn Boemerang Drive-inshow. Nadat de poule-indelingen bekend waren gemaakt, kon het toernooi daadwerkelijk beginnen. Op twaalf velden probeerden de duo’s zo veel mogelijk doelpunten te maken in tien minuten tijd. Het aantal gescoorde goals was belangrijker dan ooit, want naast prijzen voor de winnaars van het toernooi en voor het meest originele team, waren er dit jaar nog twee prijzen te winnen. Een van deze prijzen was de topschutters prijs, voor het team dat de meeste goals in een wedstrijd maakte. Daarnaast was er een prijs voor de Beste verliezer. Na de poulefase, kwamen de beste teams in een deel van het schema terecht en streden verder om de uiteindelijke winst van het toernooi. De andere teams maakten allen nog kans op de titel van beste verliezer, deze prijs ging naar het team dat de meeste goals scoorde in dit deel van het toernooi.

Nadat de poulefase, na negen rondes, tot een einde was gekomen, brak de knock-outfase aan. Het toernooi was zo opgezet dat elke team een finale ronde speelde, zo werden de plaatsen 1 tot en met 34 bepaald. In de slotfase van het toernooi werden ook de eerste prijswinnaars bekend, zo werd duidelijk dat De Oudjes, het team bestaande uit Yara en Laura, de beste verliezers waren en zo de eerste Beste Verliezers Bokaal in de wacht sleepten. Ook de strijd om de derde trede op het erepodium werd beslecht. De wedstrijd tussen de Power Rangers (Peter Bult & Reynard Domacassee) en King Kay (David Sleeking & Kay Ruigrok v.d. Werve) werd gewonnen door de Power Rangers.

Vervolgens kon de grote finale beginnen tussen The Sisters (Fleur & Romy Pruim) en de Ninja Korfballers (Erwin Kort & Ralph van Straten). Nadat de Ninja Korfballers een onoverbrugbare voorsprong hadden bewerkstelligd, leek de strijd beslist. Maar niets was minder waar toen The Sisters veerkracht toonden en de achterstand van 6 punten als sneeuw voor de zon deed verdwijnen. De voorsprong werd zelf gepakt. Maar de Ninja Korfballers voorkwamen een grote stunt door in de slotminuten van de wedstrijd toch weer de voorsprong te pakken en deze dit keer niet meer weg te geven. En zo versloegen de Ninja Korfballers The Sisters met 28-26 en werden zo de winnaar van Het Boemerang PinksterPriktoernooi 2017.

Het toernooi werd afgesloten met de prijsuitreiking. De topschutterstitel ging naar de Power Rangers, die in de vierde ronde van de poulefase 42 goals maakten tegen de Ypsilonnetjes.  De derde plek van de originaliteitsprijs ging eveneens naar de Power Rangers die uiteindelijk dus met maar liefst drie prijzen naar huis gingen. De Minions (Peter & Sander) gingen met het zilver aan de haal; de originaliteitsprijs werd gewonnen door de toernooiwinnaars de Ninja Korfballers.

De organisatie was erg tevreden met het verloop van het toernooi en blij met het grote aantal deelnemers dat zich aan had gemeld. Naast (vrienden en familie van) EKC’ers was er ook een Asser delegatie van AVO gekomen. Daarnaast spreekt de organisatie zijn dank uit aan iedereen die heeft geholpen om van het toernooi een succes te maken.

Volledige uitslag

Toernooiuitslag

#

Teamnaam

Spelers

#

Teamnaam

Spelers

 

1.

Ninja Korfballers

Ralph & Erwin

355

18.

Broekies

Merilyn & Nathalie

175

2.

The Sisters

Fleur & Romy

336

19.

Lieke & Chris

Lieke & Chris

202

3.

Power Rangers

Reynard & Peter

375

20.

Hoela Hoep

Mirre & Froukje

142

4.

King Kay

David & Kay

254

21.

Friesche Doorlopers

Wierd & Redmer

172

5.

Ralph's Uitdagers

Mark & Alex

226

22.

Kimpie Paarntie

Jordi & Wouter

150

6.

Dream Team

Liesa & Maaike

264

23.

Ploeg van Honger en Dorst 2.0

Tim & Rik

122

7.

Fiet Fieuw

Ylva & Elise

274

24.

De Midwekers

Petra & Kitty

185

8.

De AanHetBieren

Marc & Alnie

248

25.

Mosredna

Patrick & Julian

205

9.

Silly Sylli 2.0

Lisanne & Sylke

247

26.

De Oudjes*

Laura & Yara

211

10.

Yorick & Celine

Yorick & Celine

331

27.

Saskia&Karin

Saskia & Karin

171

11.

Jesse & Nick

Jesse & Nick

285

28.

Simon&Hans

Simon & Hans

173

12.

Mtestick

Tes & Martijn

153

29.

Oma's Mandje Bal

Sara & Anna

166

13.

The Tiroler Boys

Quint & Bjorn

199

30.

Sanloes

Marloes & Sandra

117

14.

The Pumpkins

Elza & Bert

269

31.

Peppi & Dokkie

Kaj & Elona

116

15.

Twan & Nick

Twan & Nick

226

32.

De Bezemsteeltjes

Leonie & Vera

109

16.

Hummeltjes

Jaike & Korné

192

33.

The Minions

Peter & Sander

141

17.

Ypsilonnetjes

Tessa & Suzan

210

34.

Team R Kwadraat

Mats & Teijs

100

*Beste verliezers

 

 

Originaliteitsprijs

1.

Ninja Korfballers

Erwin & Ralph

2.

De Minions

Peter & Sander

3.

Power Rangers

Reynard & Peter