Beste ouders

Afgelopen dinsdag hebben wij een ouderbijeenkomst gehouden. Een aantal van jullie zijn hierbij aanwezig geweest en een aantal was helaas verhinderd. Daarom een kort een verslag van deze avond.

“Nieuwe” ouders willen wij graag een warm welkom geven binnen onze vereniging en ook reed “bestaande” ouders die al wat langer meelopen in de vereniging hebben ook nog weleens vragen over de gang van zaken binnen onze vereniging maar ook over de korfbalsport in het algemeen.

De Technische Cie. Van EKC2000 bestaat uit de volgende personen:
Mike Zuurman, Ilse Schutrups, Gert Pruim, Linda Kleine, Riejander Deen en
Audrey Root-Muskee

De trainers zijn voor de ouders het eerste aanspreekpunt, maar de TC kan altijd aangesproken worden. De TC heeft een vast e-mail adres: tc@ekc2000.nl.

Elk jaar, na afloop seizoen (mei/juni) bepaalt de TC de leeftijdscategorie waar uw zoon of dochter na de zomer vakantie in komt te spelen. Dit baseren wij in eerste instantie op leeftijd maar mocht het noodzakelijk zijn om kinderen vervroegd over te doen, wordt er ook naar andere aspecten gekeken.
Voor de zomervakantie hebben we dan meestal nog 3 trainingen in de nieuwe samenstellingen.
Voor dit seizoen geldt de peildatum van 1 oktober. Vanaf seizoen 2017/2018 geldt de nieuwe peildatum van 1 januari. Dit kan een verschuiving van kinderen inhouden, echter wij mogen dispensatie aanvragen voor teams die al meerdere jaren met elkaar korfballen. Hierdoor hoeven teams niet uit elkaar te vallen.

Het technisch beleid geeft aan dat vanaf de D-leeftijd  (mits er meerdere teams per leeftijdsklasse zijn) wij ook op kwaliteit gaan selecteren. Het streven is om vanaf deze leeftijd onze 1e teams in tenminste de 1e klasse te laten uitkomen. Wij maken hier ook onderscheid tussen zgn. wedstrijdkorfbal (strakkere regels vanuit de bond) en breedtekorfbal. Wedstrijdkorfbal krijgt een scheidsrechter van de bond aangewezen, er wordt om de 2 doelpunten gewisseld van taak, meisjes mogen niet als jongens spelen etc.
Op dit moment spelen alleen onze Senioren Selectie, A1, B1 en C1 wedstrijdkorfbal.

Wij mogen aan het begin van het seizoen een aantal kinderen (talenten) opgeven die in aanmerking kunnen komen voor de Drenthe Selecties U13 en U15. Hier selecteren wij uitsluitend kinderen voor waarvan wij denken dat ze een kans maken om door de strenge selectie procedure te komen. Elk jaar zijn er gelukkig een paar kinderen die inderdaad de kans krijgen om in Drenthe of in Noord te spelen. Dit is echter niet vrijblijvend, wij vragen ouders daarom ook vooraf toestemming om het betreffende kind op te mogen geven.  Mocht u kind geselecteerd worden, verwacht de korfbalbond dat uw kind op alle trainingen en wedstrijden van de Drenthe / Noord selectie aanwezig is (dit kan ook in een vakantie periode zijn).

Graag zien wij dat alle kinderen in onze tenue spelen. De F1 en D2 hebben momenteel een sponsorshirt in bruikleen. Deze dient door deze teams dus niet aangeschaft te worden. Het broekje of brokje met ons logo dient wel aangeschaft te worden. Zowel het shirt als brokje/broekje kan gekocht worden bij Coach in Emmen. Daarnaast hebben wij ook nog een verenigingstenue (trainingspak en inloopshirt). Deze is niet verplicht. Maar wilt uw kind deze toch graag hebben (wellicht leuk verjaardag- of Sinterklaas cadeau), is deze te verkrijgen bij Sportboxx in Klazienaveen.

Veel van onze wedstrijden worden op kunstgras gespeeld. Maar de jonge jeugd korfbalt ook op gras. Daarom is het belangrijk om voetbalschoenen aan te schaffen. (kunstgras schoenen is voor jonge kinderen nog niet nodig, mag uiteraard wel). In de zaal graag gebruik maken van zaal schoenen (die niet buiten gedragen worden).

Helaas is het lid zijn van EKC2000 niet geheel vrijblijvend en vragen uw medewerking in het volgende:

 • Betalen van contributie (en een keer per jaar bondscontributie)
 • Rijden naar uitwedstrijden (volgens schema)
 • 1 of 2x per seizoen een kantine dienst en zaal dienst (volgens schema)
 • Zo min mogelijk afzeggen van wedstrijden en anders zo vroeg mogelijk
  -> afzeggen bij zowel de trainers als ons wedstrijdsecretariaat Ilse Schutrups
 • Uw kind kan gevraagd worden om in te vallen of reserve te staan bij een ander team.
  -> naast dat uw kind hier veel van kan leren, vinden wij het ook belangrijk dat alle wedstrijden (ongeacht een aantal afzeggingen) gewoon door kunnen blijven gaan.
 • Wij begrijpen dat sport emotie is maar wij willen graag een goede gastvereniging zijn en onze tegenstander maar ook scheidsrechters met respect behandelen. Wij verwachten dat de supporters maar ook trainers/coaches het goede voorbeeld hier in geven richting onze kinderen.
 • In het najaar hebben wij de grote clubactie en in het voorjaar onze jaarlijkse koekactie. Deelname hieraan wordt zeer gewaardeerd.

Maar wij geven de kinderen er ook een hoop voor terug:

 • 1 of 2x per week korfbaltraining
 • 1x per week een wedstrijd
 • Indien mogelijk extra korfbalclinics georganiseerd door externe korfbal professionals.
 • Leuke activiteiten naast het korfbal georganiseerd door onze Jeugd Cie.
  -> bijv. kamp, Sinterklaas, filmavonden etc.
 • Gezellige teamuitjes meestal georganiseerd door de trainer (1 of 2x per jaar)
 • Gratis entree bij wedstrijden van onze selectie (erg leerzaam!)
 • Team van de week o.i.d.

Helaas hebben we bij de start competitie al te maken met een aantal mutaties in ons ledenbestand, daarom gaan wij voor de zaal inventariseren hoe de huidige teamindeling loopt en eventueel hier kleine aanpassingen in maken. Te denken valt aan bijvoorbeeld de D2 in de zaal als E1 te laten spelen. Natuurlijk proberen wij jullie van de kleine aanpassingen zo snel mogelijk op de hoogte te brengen.

Wij hopen u met bovenstaande voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er vragen zijn, dan horen wij dit uiteraard graag.

Wij hopen op een mooi sportief seizoen!

Met vriendelijke groeten
Technische Cie.