Boemerang Pinksterpriktoernooi 2018

19 mei begon regenachtig en grijs met een aantal fanatieke Kangoeroe's in de ochtend. Richting de start van 10e Pinksterpriktoernooi bleef het nog fris, waarop de toernooiorganisatie besloot de ingeslagen blikken met mooi weer toch maar open te trekken. Dit resulteerde in een heerlijk zonnige middag op de nieuwe kunstgrasvelden van EKC 2000.

Met 25 teams strijdend voor een plek in de finale en een hoop toeschouwers rondom de velden werd het een sportieve en gezellige middag. Op basis van de voorronde werd de indeling voor de poulefase bepaald. Een algehele ranking van de gescoorde doelpunten in de voorronde was hierbij leidend. Vanaf de poulefase werden de eerste teams uitgeschakeld, waarna de knockoutfase van start ging. The Wigglers (Ralph en Reynard) wisten zich als beste team van de poulefase rechtsstreeks te plaatsen voor de kwartfinale. Veertien andere teams streden onderling voor de andere zeven plekken. 

The Wigglers wisten uiteindelijk de finale te bereiken door in achtereenvolgend The Goal Diggers (Marieke en Matthijs) en De Alpenzusjes (Elise en Lisanne) te verslaan. De route voor Lauw Bier (Erwin en Kay), de andere finalist was iets langer. Nadat zij The Greenies (Merilyn en Patrick) wisten te verslaan, kwamen zij tegenover het team met de hoogste wedstrijdscore: Team GrOmmen (Elza en Maaike). Zij hadden in de achtste finale maar liefst 36 doelpunten gemaakt in één wedstrijd, waarmee zij de beker voor Topscore hebben gewonnen! In de kwartfinale tegen Lauw Bier hadden zij echter hun kruit verschoten. Lauw Bier stuitte in de halve finale op Volgend Jaar Beter (Bjorn en Sven) en wisten zich met 34 doelpunten tegen 21 doelpunten warm te schieten voor de finale. Hoewel The Wiggles tijdens de poulefases het best presteerde, wist team Lauw Bier het kampioenschap na zich toe te trekken in een zinderende finale: 31-28. Hiermee heeft Lauw Bier (Erwin en Kay) het 10e (Boemerang) Pinksterpriktoernooi gewonnen. 

Voor deze jubileumeditie was bovendien een extra prijs te winnen, namelijk voor het team dat 10e werd in de overall-ranking van de poulefase, te weten De Tegenstander (Jan en Bart). Ook werden er weer prijzen uitgereikt voor de best geklede teams, waarbij Als De Wierdewergae de teams De Plantjes (2e) en Krak & Mik (3e) wist te verslaan.

Speciale dank gaat uit naar Hendrik Boelman, die met zijn Boemerang Drive-In show opnieuw hoofdsponsor was van dit mooie toernooi. Bovendien heeft hij officieel gedeeld dat hij ook in 2019 weer onze toernooisponsor zal zijn. Hendrik bedankt! Ook voor je bijdrage tijdens het toernooi van dit jaar. Ook Linda verdient een speciaal bedankje, zij heeft de hele middag bij de bakplaat gestaan voor de nodige broodjes hamburger en braadworst. Heel erg bedankt voor jullie bijdrages en tot volgend jaar!

Top 8 ranking 2018:

Ranking Teamnaam Totaal goals
1. Lauw Bier 251
2. Wigglers 263
3. De Alpenmeisjes 212
4. Volgend Jaar Beter 238
5. Goal Diggers 135
  De Tegenstander 170
  Team GrOmmen 219
  Ezeltje-Prik 162


Sfeerimpressie; kijk voor meer foto's in onze fotogalerij!