Spannende korfbalfinales in Emmen bij EKC 2000

Dinsdag 18 juni organiseerde korfbalvereniging EKC 2000 namens het KNKV de Noordelijke Bekerfinales van district Noord. Onder grote belangstelling van circa 500 supporters en belangstellenden werden de finales gehouden in Emmen ter ere van het nieuwe kunstgrasveld

Nadat wethouder Renée van der Weide van de Gemeente Emmen de finales met een sportieve actie had geopend nam de B-jeugd en A-jeugd het tegen elkaar op. In een zeer spannende wedstrijd en gelijk opgaande score tussen K.V. Heerenveen B1 en LDODK/Rinsma Modeplein B1 trok de ploeg uit Heerenveen aan het langste eind.

Dos ’46 A1 en LDODK/Rinsma Modeplein A1 maakten het nog spannender. Na reguliere speeltijd was de stand gelijk waardoor er een verlenging plaats vond. Ook de verlening zorgde niet voor een beslissing waarna er door alle 16 veldspelers strafworpen werden genomen. Ook deze 16 strafworpen zorgen niet voor de beslissing. Om en om werden strafworpen genomen waarbij Dos ’46 het eerste mistte en LDODK/Rinsma Modeplein A1 de junioren beker mee naar huis nam.

De Jan Mulder Beker Finale ging tussen twee Friese ploegen LDODK/Rinsma Modeplein en Mid-Fryslân/Jansma Burdaard. Mid-Fryslân startte goed in de wedstrijd door een voorsprong te pakken van 3 tegen 0 voordat LDODK iets terug kon doen. De ruststand van 8 tegen 6 was dan ook in het voordeel van de ploeg uit Reutum. Pas in de tweede helft kwam LDODK voor het eerst op een gelijke tussenstand van 11 tegen 11 en op een voorsprong bij 12 tegen 13. Mid-Fryslân was echter niet gebroken en knokte zich terug naar een voorsprong. Dit wist LDODK ondanks enkele wissels niet meer recht te zetten en won K.V. Mid-Fryslân de Jan Mulder Beker 2019. De prijsuitreiking werd verzorgd door mevrouw Mulder uit Drachten.

EKC 2000 bedankt al haar sponsoren: Bruna Rietlanden, HB Systems, Sportbox Klazienaveen, Multiprint, Toyota Lunenborg Emmen en Evenementen Service Doorenbos Assen. En natuurlijk alle vrijwilligers, scheidsrechters en organisatoren van de KNKV die dit evenement in Emmen hebben mogelijk gemaakt!

Bekijk hier de livestream terug: https://www.youtube.com/watch?v=mpXPPEfM5gk

Verslag Friesch Dagblad: https://frieschdagblad.nl/2019/6/19/mid-fryslan-schrijft-geschiedenis-met-bekerwinst

Foto's Jan Mulder Bekerfinale: https://www.oypo.nl/nl/929fb6bcd7e6eda1

Foto's Junioren Bekerfinale: https://www.oypo.nl/nl/0179f8bcd7fe47c6