Uitslag EKC Darts mei 2018

Het zesde en voorlaatste toernooi van het seizoen was met 17 deelnemers een geslaagde dartavond. De vier hoogstgeplaatste spelers wisten allen als poulewinnaar te eindigen en kwamen elkaar uiteindelijk ook tegen in de halve finales. Dit toernooi hadden we tevens twee nieuwkomers, te weten Wim en Jolanda. Beide darters wisten meteen een aantal punten te pakken voor het algemeen klassement.

In de Lucky Losers route stonden Bert en Martijn in de finale, nadat zij respectievelijk Mike en David wisten uit te schakelen. In de finale trok Martijn aan het langste eind (2-1 overwinning), waardoor hij er met de troostprijs vandoor ging. In de reguliere route stonden in de halve finales Peter vs. Gerben en Erwin vs. Rik op het programma. Na twee leuke potjes darts wisten Peter en Erwin de finale te bereiken. Deze bleek vrij eenzijdig en werd in het voordeel van Peter beslist. 

Met deze toernooizege klimt Peter naar zijn vertrouwde eerste plek en is Tim voorbij in het klassement. Erwin komt op gelijke hoogte met nummer twee Tim en Rik heeft zijn vierde plek versterkt. Ook Gerben en Sander hebben goede zaken gedaan en hebben een sprongetje gemaakt in het klassement. Zie hieronder het algemeen klassement.

De laatste toernooidag van dit seizoen zal in juni plaatsvinden. De exacte datum wordt z.s.m. bekend gemaakt. Zorg dat je erbij bent, want tijdends deze laatste ronde zijn weer dubbele punten te verdienen!

Algemeen klassement
1. Peter 100
2. Tim 83
  Erwin 83
4. Rik 68
5. Gerben 38
6. Ralph 33
7. Ger 32
8. Sander 30
9. David 22
10. Bjorn 20
  Martijn S. 20
12. Jeroen 16
13. Marc 14
  Patrick 14
  Mike 14
16. Kay 13
17. Geert Jan 11
18. Bert 9
19. Merilyn 6
  Wim 6