Verslag paasactiviteit DEF

Afgelopen woensdag hebben we met de DEF-jeugd en een aantal broertjes en zusjes onze paasactiviteit gevierd. 

We zaten bij de kleine rietplas omdat we geen kantine tot onze beschikking hadden, dat en de regen konden de pret niet drukken want om 14:40 waren de eerste kinderen al aanwezig. 

Alle spelletjes stonden klaar en de eieren waren ook verstopt. Ondanks de regen konden we om 15u beginnen met ons paasparcours met hulp van Nienke, Ramona, Wendy en Bianca, waarvoor grote dank! 

Er stonden verschillende spelletjes klaar. Zo konden de kinderen zaklopen, overgooien met gekookte eieren, een route lopen met een ei op een lepel, (plastic) eieren in de korf gooien en nootjes schieten. 

Steeds 8 minuten een spelletje en dan als de bliksem je eigen kleur eieren zoeken. Het zoeken begon heel goed, van de 12 eieren per team werden er na de eerste ronde al 8, 6, 5 en 3 gevonden.  

Na 3 rondes had het gele team waar het hele F-team in zat alle 12 eieren gevonden, dus konden ze weer opnieuw worden verstopt. Ook het groene en blauwe team hebben alle eieren (meerdere keren) gevonden. 

Uiteindelijk hebben we bijna alle eieren gevonden, maar na een zoekactie van 22 kinderen zijn we tot de conclusie gekomen dat er een rood paasei te goed was verstopt. Mocht u er thuis nou een uit de jas van uw kind halen, laat het even weten 😉 

Tegen half 5 was het alweer afgelopen en hebben de kinderen, op het missende ei na, een leuke tijd gehad. Als troost voor het missende ei hebben de kinderen nog lekkere paaseitjes mee naar huis gekregen. 

Al met al een geslaagde activiteit, hopelijk hebben we volgend jaar iets meer geluk met het weer. 

De AC