Voorstelronde commissies: scheidsrechterszaken

Sinds het huidige seizoen is de bezitting van de scheidsrechterszaken verdubbeld. Het team bestaande uit Michael Beekman en Riejander Deen organiseert alles inzake scheidsrechters. We plannen scheidsrechters in voor het breedte korfbal, beheren relaties met scheidsrechters en communiceren over spelregelwijzigingen door bijvoorbeeld spelregelavonden te organiseren. Ook bieden we scheidsrechteropleidingen aan in samenwerking met de TC (o.a. Korfbalmasterz.nl).
 

We beschikken momenteel over 2 KNKV-scheidsrechters, 13 scheidsrechters en 9 jeugdleden in opleiding. We mogen zeggen dat we druk bezig zijn ons scheidsrechterskorps te vergroten. Momenteel met succes, gezien het grote aantal jeugdleden in opleiding. Dit seizoen hebben alle scheidsrechters een EKC-scheidsrechter shirt in bruikleen gekregen.
 

Daarnaast streven we ernaar  om de Rompregeling (wedstrijdverplichtingen om te fluiten buiten de vereniging) te halen. Dit jaar moeten we meer dan 80 wedstrijden buiten de vereniging fluiten met twee KNKV-scheidsrechters om boetes en punten in mindering te voorkomen. In het najaar zijn er 21 wedstrijden gefloten, waarvan 4 wedstrijden thuis bij EKC 2000.
 

Kortom, het scheidsrechterskorps is nooit vol. We staan open voor iedereen. En alle hulp is welkom. Samen maken we het leuk.
 

Heeft deze commissies jouw interesse gewekt? En ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger / scheidsrechter voor deze commissie van betekenis te zijn? Meld je dan nu aan bij vrijwilligers@ekc2000.nl. Je kan je uiteraard ook melden als je graag vrijwilliger wilt zijn in een andere rol.