Week van de Scheidsrechter 2017

In de week van 7 tot en met 15 oktober 2017 vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de scheidsrechter centraal staat.

Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Daarom wordt de aanwezigheid van een scheidsrechter vaak als vanzelfsprekend gezien. Toch zijn het - net als de sporters zelf en (andere) vrijwilligers binnen een vereniging - mensen met passie voor korfbal die in hun vrije tijd op het veld staan.

EKC 2000 wil tijdens de Week van de Scheidsrechter de scheidsrechters in het zonnetje zetten. Daarnaast vinden we het als verening van belang dat iedereen de inzet van de scheidsrechter waardeerd. Daarom wordt extra aandacht gevraagd voor het naleven van de shake-hands voor- en na de wedtrijd.

Voor elke scheidsrechter ligt na afloop van de (thuis)wedstrijd een presentje klaar. De scheidsrechters commissie vraagt elk team dit na de wedtrijd te overhandigen en voor- of na de wedstrijd met de scheidsrechter op de foto te gaan.