EKC 2000 - KIOS '45 1


EKC 2000 verliest in de tweede helft van KIOS ‘45

Na de eerste overwinning vorige week tegen Noveas werd er verloren van KIOS ‘45. Na de laatste fluitsignaal was de stand 15-18. Door de overwinning van Lemmer op BlauwZwart, zakt EKC 2000 naar de laatste plaats. Het gat met nummer 3 bedraagt echter maar twee punten, waardoor de bronzen plak nog altijd in zicht blijft.

In de eerste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk op, beide partijen scoorden twee keer. Het was de thuisspelende ploeg die als eerste een twee punten voorsprong pakte. Deze voorsprong hield stand tot het eerste kwart van de wedstrijd. KIOS ’45 zette aan en kwamen langszij 5-5. Een ‘comeback’ als deze liet EKC 2000 een aantal keer gebeuren, iets wat uiteindelijk de zege kostte. EKC 2000 krabbelde terug met een score reeks van 5 doelpunten achtereen, vooral Tjarda was in de eerste helft grote vrienden met de gele kunststof mand. Met een stand van 10-5 was het de beurt aan KIOS om hun beruchte comeback in te zetten, helaas was de tijd tekort en blies de scheidsrechter voor de rust met een stand van 11-8.

Na de denkbeeldige thee, zette KIOS ‘45 hun comeback door die ze in de eerste helft waren gestart. Na 5 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord: 12-12. Het leek er even op alsof EKC 2000 zich kon herpakken met goede kansen en een goal, maar het waren de bezoekers die de bal tot 5x toe in de korf wist te krijgen. In de slotfase, met nieuwe krachten in het veld, kon EKC 2000 nog iets terugdoen door drie keer te scoren. Het eindsignaal kwam echter te vroeg waardoor de wedstrijd met 15-18 werd verloren.

Ondanks de nederlaag kan het team tevreden zijn, vooral de eerste helft kan positief worden ervaren. Dit seizoen werd er namelijk nog niet zoveel gescoord in één helft. Het spel wat Christiaan voor ogen heeft loopt ook steeds beter. Er zijn natuurlijk nog genoeg leerpunten waar we met z’n allen aan moeten werken. Volgende week gaat EKC op bezoek bij Lemmer, deze ploeg staat een plek boven EKC 2000 met hetzelfde aantal punten, maar met een beter doelsaldo.

Doelpuntenmakers: Tjarda (7), Alnie (3), Shanta (2), Bjorn (2), Patrick (1).