EKC 2000 behoud 3e plek door winst


EKC 2000 behoud 3e plek door winst

STEENWIJK – Noveas uit Steenwijk was vorig seizoen ook ontmoet en gewonnen, maar gezien de 2 verliespartijen op rij was het niet vanzelfsprekend dat de Emmenaren deze pot zouden winnen. Dit bleek ook wel.

Toch was EKC 2000 veel sterker, Noveas werd in de race gehouden door de vele soms wat onbegrijpelijke strafworpen en vrije ballen die de thuisploeg mee kreeg.
Toch behield EKC de rust en elke keer als Noveas terugkwam, zorgde het met verzorgd technisch spel, dat de voorsprong terugkwam.
Hoewel de Steenwijkers de Emmenaren fysiek vond was heer  geen enkele sprake van gezien ook de vele goals die vielen uit uitstarters waardoor fysiek contact onmogelijk was.
De thuisploeg echter bleef steeds in de nabijheid van EKC en scoorde na de eerste fase ook een paar mooie veldgoals.
Ook deed onze jongste, Yara een duit in het zakje door van afstand een prachtige goal door het kunststof te mikken, aangezien dit haar eerste was voor het vlaggenschip werd dit luidkeels gevierd.
Bij rust stonden de groen witten op een 8-11 voorsprong.
Na rust liet EKC 2000 er geen twijfel over bestaan wie de wedstrijd zou winnen. Nathalie die vanuit het 2e inviel, speelde een ijzersterke wedstrijd en wist bovendien een aantal goals mee te nemen.
EKC liep uit via een uitblinkende Bjorn naar 8-12 en de 4 punten verschil zouden steeds weer gehandhaafd worden.
Omdat Noveas bleef aandringen en het bij 13-15 een beetje droogviel bij de groen-witten, werd Alnie gebracht om het laatste zetje te geven. Dit lukte goed, een strafworp betekende 13-16. Helaas blesseerde een heer van Noveas zich lelijk waardoor de wedstrijd even stil gelegd moest worden.
Even leken de gemoederen verhit te raken maar ieder bleef sportief, bovendien had de scheidsrechter een goed bemiddelende rol, en EKC pakte de draad weer op.
Op 13-17 floot de arbiter af waarmee de Emmenaren hun derde plek verdiend vast weten te houden.