EKC 2000 - Elko 1

EKC 2000 ondanks winst in 2e helft toch naar 1e verlies

EMMEN – EKC 2000 1 is goed bezig in de competitie, en ook al is dit team nog in opbouw, het achtte zich zeker niet kansloos tegen het ambitieuze Elko. Een zeer bekende tegenstander en zelfs één met een derby-gevoel.

Met een goed tactisch plan en als EKC haar niveau zou halen, moest het mogelijk zijn om ook van Elko te winnen.
Niets bleek minder waar te zijn, EKC 2000 begon matig maar het was tot 1-3 nog een wedstrijd. Daarna werd duidelijk dat de Emmenaren totaal niet scherp waren en dus het niveau niet haalde die nodig was tegen een ploeg als Elko uit Elim.

De rood-zwarten kwamen zonder enige moeite op een 1-5 en 2-6 voorsprong.
EKC kon te weinig herhalen, hield zich onvoldoende aan de afspraken en schoot bovendien niet altijd op de slimme momenten. Daar hielp zelfs de time-out niet bij. 5-11 bij rust.
Na rust en 2 wissels wist EKC 2000 dat het uit een ander vaatje moest tappen om er nog een wedstrijd van te maken.
Een herboren en totaal andere ploeg kwam uit de kleedkamers en gaf zichzelf en het publiek weer hoop. Langzaamaan schoten de Emmenaren zich weer de wedstrijd in, via 9-13 en 10-14 werd het zelfs 12-14 en het publiek moedigde haar vlaggenschip meer en meer aan en de rood-zwart hemden waren van slag.
Toen EKC echter een strafworp miste bleek dit achteraf het breekpunt te zijn. Elko hervond zichzelf weer door een lucky shot en het wist weer uit te lopen tot 12-17.
Heel even leek er weer een kleine opleving maar ook na 13-17 bleven de gasten uit Elim rustig en herstelden de marge weer naar 5.
De uitstekend verdedigende cijfers van vorige wedstrijden bleken geen garantie voor deze wedstrijd en de thuisploeg kreeg onvoldoende grip op de Elimer aanval.
EKC 2000 kon met de 15-20 nederlaag, het strijdveld toch met opgeheven hoofd verlaten.

De volgende wedstrijd wacht dinsdag 5 oktober al in de beker uit tegen Pallas’08 in Leeuwarden.