EKC 2000 E1 - Thrianta E3

Wedstrijdverslag EKC 2000 E1 - Thrianta E3

De dag was eindelijk daar, de allereerste wedstrijd voor de E1! Een groep lieve jonge fanatiekelingen en druktemakers.

De hele week waren ze al bezig met zaterdag, want hoe goed zouden de tegenstander zijn, zijn ze niet te groot, kunnen we wel winnen? Nog maar even extra goed trainen en dan zijn ze klaar voor de wedstrijd.

En toen was het zaterdag. Julia had bijna niet geslapen, zo zenuwachtig was ze! Iedereen was dat wel, behalve Suze, zei ze. Maar iedereen kon wel merken dat ook Suze best wel zenuwachtig was.

Julia, Levi, Isa en Eline begonnen aan de wedstrijd. Er werd super goed gegooid, iedereen lette op hun tegenstander en voor elke bal werd geknokt. En als we de bal hadden, waren ze allemaal weer blij om te mogen aanvallen. Vooral Levi, die daarom in alle enthousiasme de bal vanaf de ene kant naar de andere kant gooide! Helaas stond er niemand, maar het idee was goed.

Na 10 minuten stond het 0-0 en kwamen Elin, Julian, Nora en Suze het veld in. Nora stond tegen een heel goed meisje en moest even wennen, maar verdedigen deed ze als de beste! Alle 4 wisten ze elkaar heel makkelijk te vinden er werd snel gegooid (want: er moet binnen 10 seconden gegooid worden, en wij trainen binnen 3 ;)). Hierdoor waren we met een onderschepping snel bij onze eigen korf en wisten we zelfs 4 keer de korf te vinden!!

Dankzij deze doelpunten gingen we met 4-1 de rust in. Dankzij lekkere ranja van de kantinedienst had iedereen de nodige suikers binnen en konden we weer verder aan de wedstrijd.

Julian en Suze mochten blijven staan en Isa en Eline kwamen er weer in. Isa stond vervolgens tegen dat goede meisje van Nora, maar ook Isa deed het super! Geen enkele bal kon ze schieten en het verdedigen zat wel goed met z’n allen. In 1 aanval hebben we wel 10 keer kunnen schieten, helaas zat er een deksel op de korf en ging de bal er niet in, maar iedereen bleef doorgaan om maar te scoren. Behalve die ene bal van Suze! Die scoorde maar liefst haar 4e doelpunt van de wedstrijd!

Na 10 minuutjes kwamen de andere 4 er in; Elin, Levi, Julia en Nora. En ook dit ging super! De verdediging zat goed, geen enkele bal kon naar de korf en als die al om hoog ging, was die verdedigd of onderschepte wij de bal. Iedereen rende achter elke bal aan en we zorgden er voor dat wij het meeste de bal hadden.

Uiteindelijk werd het 5-2 en betekende dat een winst voor ons! En dat bij de eerste wedstrijd! We zijn als trainers super trots en ze hebben het heel goed gedaan!! Dit beloofd veel voor de rest van het seizoen.