Leonidas 1 - EKC 2000 1


EKC 2000 1 komt na een moeizame wedstrijd winnend de strijd uit.

Afgelopen zaterdag trok EKC 2000 ten strijde tegen de machtige Leonidas.

Net als Koning Leonidas die met 300 Spartanen de strijd verloor in het jaar 480 v.Chr. tegen de Perzische leger, was het afgelopen zaterdag korfbalvereniging Leonidas die de titanenstrijd verloor.

Ditmaal waren het geen 300 krachtige soldaten, maar 8 fysiek sterke korfbalspelers die klaar stonden om de grootmacht van EKC 2000 1, 2 punten af te nemen. Van tevoren werd er al verteld dat mindere teams (op papier) nooit onderschat mogen worden, dit is ook duidelijk gebleken.

Na een moeizame start kwam EKC 2000 eindelijk op gang, maar door veel overtredingen en individuele foutjes aan de kant van de vereniging kon Leonidas bijblijven. Door een inhaalslag en terugkerende foutjes bij EKC kon Leonidas tot 1 punt naderen. Met de schrik vrijgekomen en een goede mentale speech in de rust kon de formatie uit Emmen de 2e helft scherp beginnen. Het was een fysieke wedstrijd dat hard tegen hard ging, doordat er een vak van EKC moeizame scoorde werd de wedstrijd pas tot de laatste paar minuten beslist. Met de schrik vrijgekomen en hier en daar wat pijntjes bij de ploeg uit Emmen, kon EKC terug naar Emmen keren met de 2 puntjes in de zak.

Aankomende zaterdag staat er weer een zware wedstrijd op het programma, tegen het altijd moeilijke Elko uit Elim. Wordt dit weer een titanenstrijd waar EKC winnend de strijd uit gaat komen?